Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er samtaler med en uddannet psykoterapeut. Samtaleterapi hjælper. Det gør en forskel at tale om det, som fylder indeni. Du får hjælp fra en psykoterapeut, som har en psykologisk ekspertise, og som er fagligt objektiv. Læs mere på Psykoterapeutforeningens hjemmeside

Hvad er samtaleterapi?
Samtaleterapi er en behandlingsmetode, som bruger samtalen som psykologisk redskab. Gennem samtaleterapien får du støtte, viden og strategier, der hjælper dig med at få indsigt i dine egne tanker og handlemønstre. Det hjælper dig til at forandre de tanker, som er problematiske.

Psykoterapien kan også bruges til at lære mere om sig selv og udvikle sig enten personligt og/eller professionelt. Psykoterapi retter sig mod dyberegående forandringer i mennesker.

Jeg arbejder ud fra en integral tilgang, som betyder, at både krop og sind inkluderes i terapien. Jeg læser på ID-Academy: idacademy.dk/

Psykoterapien hjælper dig til at få det bedre
Nogle gange bliver jeg spurgt, om psykoterapi virker, det gør det.

Samtaleterapi virker, fordi det hjælper at tale om det, som fylder indeni. Den udføres af en psykoterapeut, som har uddannelse og personlige kvalifikationer til at udføre samtaleterapi.

Psykoterapeuten har:

  • Ekspertise i at håndtere psykologiske problemer med samtale
  • Fokus på relationen mellem dig og sig selv
  • Sin fulde opmærksomhed rettet mod dig
  • Ressourcer til at hjælpe dig igennem en forandringsproces
  • Fakta
  • I videnskabelige undersøgelser viser det sig, at 80 % af dem, som har gået til samtaler hos en psykoterapeut, har fået det bedre.

 

Kilde: Psykiatrifonden

Parterapi gavner hele familien. Det kan være den rigtige prioritering for jer.

Når et parforhold fungerer godt, kan man føle sig både sprudlende, levende og i live. Det kan være fantastisk at dele både gode og dårlige øjeblikke med et menneske, som man elsker.

Der sker desværre nogle gange, at der i et parforhold opstår fortvivlede øjeblikke, med sårede følelser og frustrationer. Men ved at arbejde med udfordringerne og hvis I er klar til at gøre en indsats, så kan terapi hjælpe med at genfinde den nærhed og glæde, som giver tryghed, og som kendetegner et sundt og nært parforhold.

Parforholdet er en af de vigtigste relationer vi indgår i. Derfor kan problemer i forholdet også give store udfordringer i familielivet, dvs. at uenighederne kan komme til at gå ud over eventuelle børn, eller trivslen i det hele taget. Problemerne kan sprede sig som ringe i vandet, og det kommer til at gå ud over andre omkring os. Derfor er det vigtigt at få taget hånd om det, inden I kommer for langt væk fra hinanden.
I parterapi hos mig, kan jeg støtte Jer til at finde en ny og bedre måde at være par på. Jeg kan støtte og guide Jer, til af finde Jeres måde at være sammen på. Lad os tage en uformel snak om, hvordan I kan få et mere kærligt, livfuld og spændende parforhold.